fbpx
loader

Ügyvédkereső: Íme a megoldás, ha nincsenek órái a keresgélésre!

online ügyvédkereső

Előbb vagy utóbb mindenki életében előfordulnak olyan szituációk, amikor ügyvédre lehet szüksége: örökölt vagy esetleg végrendelkezni szeretne, értékesíti az ingatlanát, felbontaná a házasságát, vagy vállalkozást szeretne indítani. Ez csak néhány példa azok közül az esetek közül, amikor az emberek ügyvédhez szoktak fordulni, azonban az ügyünk megoldására a legmegfelelőbb szakember megtalálása több szempontból is kihívásokat jelenthet. Ezt a helyzetet igyekeznek orvosolni a különböző ügyvédkereső szolgáltatások.

Hogyan válasszunk jól ügyvédet?

Megosztani a legszemélyesebb családi és vagyoni problémáinkat egy kívülállóval, rendkívül sebezhetővé tesz minket, ezért fontos, hogy megfontoltan és alaposan gondoljuk át, hogy kit bízunk meg jogi ügyeink vitelével. A következő néhány szempontot érdemes mérlegelni, mielőtt meghozzuk a döntésünket:

  1. Szakterület: olyan ügyvédet érdemes választanunk, aki a jogi problémánk területén nagy jártassággal rendelkezik. Ha az ingatlanunk eladásával kapcsolatban van szükségünk a segítségére, nem biztos, hogy egy büntetőügyekre specializálódott ügyvéd lesz a megfelelő számunkra.
  2. Tapasztalat: a választott ügyvéd szakmai tapasztalata is nagyon fontos szempont, különösen akkor, ha bonyolult üggyel szeretnénk hozzá fordulni.
  3. Kommunikáció: az ügyvéd megbízása előtt érdemes személyesen vagy telefonon is beszélnünk vele, mert nagyon fontos szempont az is, hogy hogyan kommunikál, mennyire érthetően magyarázza a minket érintő jogi fordulatokat.
  4. Díjak: az ügyvédi díjról is igyekezzünk előre tájékozódni, tudjuk meg, hogyan számítja a díját a választott ügyvédünk. Általában növelheti vagy csökkentheti a megbízási díjat az, hogy az ügyünk mennyire komplex, illetve, hogy mekkora idő- és energiabefektetést igényel a megoldása.
  5. Személyes vélemény: végül, de nem utolsó sorban a saját, személyes véleményünket is igyekezzünk megfogalmazni az ügyvéd személyiségéről és szakmaiságáról. Az ügyvéd és az ügyfele közötti viszony rendkívül bizalmas jellegű, ezért nagyon fontos, hogy a szakmai jártasság, felkészültség mellett megfelelően tudjon kommunikálni és megértse a felmerülő igényeket, problémákat.

Ügyvédkeresés online

Az ügyvédkeresés folyamata már leginkább az online világban zajlik. Ennek több módja is létezik, például közösségi média felületeken erre a célra létrehozott csoportok, fórumok, számos online platform, alkalmazás és weboldal foglalkozik azzal, hogy az ügyfelek különféle jogi vonatkozású kérdései, problémái a legalkalmasabb szakemberhez kerüljenek.

Lehetséges egyszerűbben és gyorsabban is?

A Szerzi szolgáltatásai között ügyvédkereső folyamat is található, amelyet az online jogi tanácsadás lehetőséget választva érhetünk el. Ehhez először regisztrálnunk kell a felületen, majd rendkívül gyorsan és egyszerűen kapcsolatba léphetünk a számunkra legmegfelelőbb regisztrált ügyvéddel, amelyhez csak az ügyünkhöz leginkább kapcsolódó jogi kategóriát kell megjelölnünk.

A Szerzi platform leveszi a vállunkról az ügyvédkeresés terhét, hiszen a jogi problémánk alapján megfelelő, hiteles, az oldalon regisztrált ügyvédtől kérhetünk jogi tanácsadást, méghozzá az otthonunk kényelméből, online.

A jogi tanácsadás egy online ügyvéd chat keretében történik: a rendszer akár perceken, de legkésőbb 3 órán belül összekapcsol az ügyvédünkkel. Az online tanácsadásnak számos előnye van, például a rugalmas időbeosztás, a globális elérhetőség és a kiszámíthatóság.

Ügyvédkereső

Próbálja ki az online jogi tanácsadás szolgáltatást!