fbpx
loader

5 Tipp, ha ügyvédkeresőt vesz igénybe

Ügyvédkereső szolgáltatások

Válás? Öröklés? Cégbejegyzés? Adásvétel? Ezek a fogalmak mindenki számára ismerősek lehetnek, hiszen gyakran adódnak olyan élethelyzetek, amikor akár akarjuk, akár nem, jogi problémáink adódnak. Ilyenkor szükségünk lehet egy megbízható és tapasztalt ügyvéd segítségére, akinek a megtalálása kulcsfontosságú kérdés. De milyen szempontok alapján válasszunk? Hol és milyen módszerekkel végezzük a keresést? Mi az az ügyvédkereső? Milyen lépéseket érdemes megtennünk, hogy biztonságban tudhassuk jogi ügyeinket? Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5 tippet, amelyek megkönnyítik az ügyvédkeresés folyamatát.

1. Határozzuk meg igényeinket és céljainkat!

Az ügyvédkeresés legelső és talán legfontosabb lépése egészen egyértelmű: alaposan gondoljuk át, hogy milyen igényeket támasztunk egy ügyvéddel szemben és milyen célt szeretnénk az ügyünk során elérni. Próbáljuk meg meghatározni, hogy milyen típusú problémánkkal kapcsolatban van szükségünk segítségre és ez milyen jogterületet érinthet. Lehet szó például családjogi, társasági jogi vagy akár büntetőjogi specializációról is.

2. Végezzünk részletes kutatást!

Ha az első ,,szűrőn” túlvagyunk, jöhet a következő lépés: a szakterületük alapján szóba jöhető ügyvédeket vegyük alaposan szemügyre! Ehhez például

  • ellátogathatunk a honlapjaikra.
  • elolvashatjuk az önéletrajzukat.
  • kereshetünk róluk referenciákat online.
  • beszélgethetünk a családtagjainkkal, barátainkkal az ő ajánlásaikról.

A célunk az legyen, hogy az ügyünk által érintett szakterületet legmélyebben ismerő, és a legnagyobb tapasztalattal rendelkező ügyvédet megtaláljuk.

3. Használjunk ügyvédkeresőt!

Az ügyvédkeresés idő- és energiaigényes folyamat. A technika fejlődésének köszönhetően azonban már rendkívül szofisztikált és kényelmes szolgáltatásokat is igénybe vehetünk: a Szerzi platform beépített ügyvédkeresőt tartalmaz. Automatikusan választja ki a jogi problémánknak leginkább megfelelő, hiteles, az oldalon regisztrált ügyvédet, ha az online jogi tanácsadás lehetőséget választjuk. Ezáltal leveszi a vállunkról az ügyvédkeresés terhét, és akár 3 órán belül már konzultálhatunk is!

4. Szervezzünk személyes találkozót!

Ha kiválasztottunk néhány lehetséges jelöltet, érdemes egy kis időt és energiát szakítanunk arra is, hogy egy-egy személyes konzultáció során is megfigyeljük őket. Ez jó lehetőség arra, hogy nagy vonalakban felvázoljuk a problémánkat és közben megfigyeljük a jelöltünk gondolkodásmódját és stratégiáját. Nem utolsó szempont a személyes szimpátia sem, hiszen a bizalom kulcsfontosságú tényező egy ilyen kapcsolatban.

5. Hozzuk meg a döntésünket!

Végül, ha az összes eddigi lépést elvégeztük, már csak egyetlen mozzanat maradt hátra: értékeljünk! Vegyük számba az összegyűjtött információkat, gondoljuk át, milyen tapasztalataink vannak és fordítsunk figyelmet a személyes benyomásainkra is. Érdemes megfontolnunk a kommunikáció sebességét és formáját, valamint az árképzés átláthatóságát és elfogadhatóságát is.

Jogi Tanácsadás

A jó ügyvéd tapasztalatával, szakértelmével, kommunikációs készségével és munkamoráljával kiemelkedik a többiek közül. Az ügyfél igényeire és érdekeire összpontosít, igyekszik a lehető legelőnyösebb megoldást kialakítani. Amennyiben a fenti 5 tippet figyelembe vesszük az ügyvédkeresés során, biztosak lehetünk benne, hogy megtaláljuk a számunkra legalkalmasabb jogi szakembert.

Jogi Tanácsadásra van szüksége?

Igényeljen Online Jogi Tanácsadást!