fbpx
loader

Bemutatjuk az Ügyvédek platformját

A Szerzi App első számú funkciója, hogy egy online platformot biztosít jogi tanácsadások gyors lebonyolítására Ügyvédek és Ügyfeleik számára. Legyen Ön egy Ügyvéd, vagy Ügyfél, aki jogi tanácsadásra szorul, jelen írásunk igyekszik lényegre törően felvázolni, hogy a Szerzin hogyan működik a jogi tanácsadás, avagy az ügyvédi ajánlatközvetítés funkció. Írásunkban mindazonáltal Ügyfélközpontúan mutatjuk be a folyamatot.

Kinek érhető el a Szerzi jogi tanácsadói platform?

A Szerzin az online jogi tanácsadás szolgáltatás elérhető magánszemélyeknek, gazdasági szervezeteknek, hivataloknak.

Milyen témában kérhetek jogi tanácsot a Szerzi App-ban?

Elsősorban kötelmi jogi témában, tehát szerződésekkel kapcsolatosan, de mindemellett, meghatalmazással, méltányossági kérelmekkel, illetve végrendelettel kapcsolatosan is.

Ügyvédek oldala

A Szerzi platformjára szabadon regisztrálhatnak Ügyvédek. Az Ügyvédnek meg kell adnia a kamarai nyilvántartási számát, a kamarai azonosító számát, ügyvédi igazolvány számát, a kötelező felelősségbiztosítójának nevét, székhelyét, működési adatait és integrál a Szerzi számlázási és fizetési rendszerével.

A regisztráció 15 percet vehet igénybe, melyet követően a Szerzi manuálisan ellenőrzi az Ügyvéd adatait és megbizonyosodik azok és a regisztráló személy valódiságáról az Ügyvéddel való kapcsolatfelvételkor.

Ügyfelek oldala

Amennyiben Ön jogi tanácsot szeretne kérni, vagy szerződést generálna a Szerzi felületén, az Ügyfél-regisztrációval jelenleg ingyenesen juthat hozzá Szerzi fiókjához. Regisztrációt követően máris készen áll jogi tanácsot kérni a Szerzi App-ban, laptopon és okostelefonon egyaránt. A Szerzi platformfüggetlen, így bármilyen okostelefonon, ahol böngésző elérhető, a Szerzi App elindítható és telepíthető. Telepítéskor már nincs szükség a böngészőre, ugyanis a Szerzi egy korszerű fejlesztési módszert alkalmaz.

A jogi tanácsadás kérésének folyamata

A Szerzi első körben egy 20 perces jogi tanácsadás keretében közvetít ügyvédi tanácsadásra irányuló ajánlatot, melynek aktuális díjazásáról az Árak aloldalon tájékozódhat. Az Ügyfél az „Ügyvédi tanácsadásra van szükségem” gombra kattintva megadja számlázási adatait, az online jogi tanácsadási díj fizetéséhez szükséges bankkártya adatokat és ezt követően készen áll a jogi tanácsadás igényléséhez.

Technikai információ: ahogy más rendszerek, a Szerzi sem tárol bankkártya adatokat, sőt, a Szerzi mesterséges intelligenciát használ fizetési rendszere részeként a bankkártyás visszaélések megakadályozására.

Amennyiben a Szerzi platformon Ügyvédek ügyfélfogadási időben online vannak, úgy ezen a ponton a Szerzi Önt összekapcsolja egy Ügyvéddel. Mit is jelent az, hogy az Ügyvédek ügyfélfogadási időben online vannak? Az Ügyvédek ad-hoc módon, tetszőlegesen megválasztott időpontban megjelölhetik a Szerzi App-ban, hogy Ügyfél fogadására készen állnak. Mindazonáltal az Ügyvédnek nem kell online lennie és folyamatosan figyelnie a Szerzi App-ot, ugyanis az Ügyvédek ügyfélfogadási idejüket automatizálhatják a Szerzi Ütemező naptárában. A Szerzi nem szabja határát annak sem, hogy egy Ügyvéd hajnali 4-kor legyen online és nyújtson jogi tanácsadást Önnek.

Tegyük fel, hogy hajnali 4-kor kíván jogi tanácsot kérni a Szerzin keresztül és éppen van elérhető Ügyvéd. Ekkor a Szerzi felajánlja Önnek az Ügyvédet, melyet Ön elfogadhat vagy visszautasíthat. Döntés előtt megbizonyosodhat az Ügyvéd működési azonosító adatairól, az Ügyvéd adatvédelmi szabályzatáról is és dönthet szimpátia alapján is. Mindazonáltal a gyors és arányos, valamint korrekt ügymenetet elősegítendő, amennyiben nem fogadja el az Ügyvédet, legközelebb 3 óra múlva kérhet legkorábban online jogi tanácsot a Szerzin keresztül.

Amennyiben elfogadja az Ügyvédet, Önnek és Ügyvédjének egy közös chat felület nyit a Szerzi App, melyben megkezdhetik a közös munkát. Ezen a ponton sok minden történik egy időben, amelyet érdemes részletezni.

  1. A chat felületre a Szerzi generál egy ügyvédi megbízási szerződést, melyet Ön és Ügyvédje letölthet és aláírhatják. Tömören, az ügyvédi megbízási szerződés tartalma szerint Önnek az Ügyvéd 20 percben jogi tanácsot nyújt. Ügyvédi megbízási szerződést nem kötelező írásba foglalni abban az esetben, amíg az kizárólag jogi tanácsadásra irányul. Mindazonáltal a Szerzi lehetőséget nyújt Önnek és az Ügyvéd számára is, hogy szigorúbban járjanak el.
  2. A Szerzi az Ügyvéd megbízásából azonnal generál a magyar jogszabályoknak megfelelő, elektronikusan aláírt és időbélyegzett számlát. Tehát a számlán a szolgáltató az Ügyvéd, a Vevő pedig Ön. A számlát a Szerzi automatikusan beküldi a NAV felé a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően, így Önnek és Ügyvédjének csak annyi dolga van, hogy a számlát letöltsék és könyvelésükbe tegyék.
  3. A Szerzi lefoglalja az online ügyvédi jogi tanácsadás díját. A foglalás 5 napot követően kerül terhelésre annak érdekében, hogy az ügymenetben minden résztvevő megbizonyosodjon, hogy minden rendben történt. A részleteket a Szerzi Fizetési Tájékoztatójában és Vitarendezési oldalon találja. A Szerzi az ügyvédi jogi tanácsadás díját egyenesen az Ügyvéd számlájára irányítja.
  4. A Szerzi küld egy e-mail-t és SMS-t az Ügyvédnek az eseményről, akkor is, amennyiben az Ügyvéd éppen online volt és a Szerzi App-ot figyelte.

Tehát Ügyvédje és Ön a chat felületen akár perceken belül, de legkésőbb 3 órán belül megkezdhetik a jogi tanácsadás nyújtását. Közösen pontosíthatják az időpontot, amennyiben az mindkettőjüknek előnyösebb, mindazonáltal az Ügyvéd köteles a jogi tanácsadást 3 órán belül megadni Önnek.

Chat-en alkalmasabb Önnek, vagy videó-beszélgetést nyitnának? A Szerzi App-ban mindkettő lehetséges.

Továbbá a Szerzi App-on keresztül, amennyiben a Szerzi által nyújtott generatív dokumentum elérhető és kötelmi jogi témában kér jogi tanácsot, úgy a Szerzin keresztül Ügyvédje segítségével generálhat szerződést, rengeteg időt és pénzt megtakarítva Önnek és Ügyvédjének.

Rendben, de mire elég a 20 perc?

20 percben, amennyiben videó-beszélgetés keretében történik a jogi tanácsadás, a Szerzi platformon elérhető Ügyvédjeink tapasztalata alapján tényállás megismerésére, alapvető kérdések megválaszolására kerülhet sor. A legtöbbeknek ez elegendő.

Amennyiben a 20 perc nem elegendő, az Ügyvéd a Szerzi felületén egyedi ajánlatot adhat Önnek a jogi tanácsadás időkeretének meghosszabbítására. Sőt, amennyiben a dokumentum-szerkesztési vagy más tevékenység szükségeltetik Önnek az Ügyvéd által nyújtott szolgáltatásban, úgy az egyedi ajánlatban ezt az Ügyvéd rögzítheti. Bármilyen ajánlatot is adjon az Ügyvéd, Ön nem köteles elfogadni. Ezt a 20 percen felüli jogi tanácsadást a Szerzi komplex jogi tanácsadásnak nevezi és a fizetés ugyanúgy történik, mint a 20 perc esetében.

És mi lesz a határidővel ebben az esetben? A határidőről Önnek és Ügyvédjének kell megállapodnia, mindazonáltal a Szerzi a gyors ügymenet elősegítése érdekében a komplex jogi szolgáltatás esetén a határidőt 7 napban limitálja, így ügye tényleg prioritást élvez a Szerzi Ügyvédeinél.

A komplex jogi tanácsadás működését egy másik írásunk taglalja.