fbpx
loader

Online Ügyvéd: munkajogi tanácsadást kérhet

Munkajog, munkaerő piac

A Mandiner 2022. Október 16.-ai cikkében számol be arról, hogy milyen is a Magyar munkaerőpiac helyzete:

“Növekszik az álláskeresők száma, miközben a vállalatok már nem toboroznak olyan intenzíven – osztotta meg nyári tapasztalatait a legnagyobb magyar álláskereső portál. Csakhogy a gazdasági szereplők ebből még semmit nem éreznek, szerintük jelenleg is drasztikus a munkaerőhiány, nem véletlen, hogy pörög a külföldről toborzott munkaerő.” Mandiner.hu

Pontos számok

A cikkben idézett profession.hu nyilatkozata azonban úgy teljes, ha hozzátesszük: idén az oldalon megjelenő munkalehetőségek száma csökkent az oldalon a tavalyi adatokhoz képest, míg  az oldalra regisztrált munkakeresők száma az előző évhez képest nagy mértékben növekedett,  júniusban 28%-kal, augusztusban pedig 38%-kal.

A munkaerő kereslet általános csökkenő tendenciája alól kivétel az IT szektor. Ezen a területen ugyanis a válság alatt sem látszott visszaesés, sőt! Valójában a Covid-19 járvány alatt kialakult új, online fejlesztési igények nagymértékben hozzájárultak az informatikus végzettséggel rendelkezők keresettségéhez. Az álláshirdető cégek már-már versengtek az IT területen jártas munkavállalókért.

Általános trend

A többi szektorban azonban nem ilyen biztató a helyzet. A munkaerőhiány ellenére, a cégek nem a jelenleg aktív, álláskeresőket választják, hanem, ahol a feladatkör lehetővé teszi, inkább a külföldi toborzást részesítik előnyben.  Továbbá hátrányos az a helyzet is, hogy a munkáltatók a korábbi béremelési stratégiák helyett, ami sok esetben igen nagy kihívást jelentett – olvashatjuk a Profession.hu oldalán -, igyekeznek inkább más eszközökkel vonzóbbá tenni a  munkalehetőségeket. A munkavállalók számára egyéb juttatásokat, kedvező munkahelyi körülményeket, nagyobb rugalmasságot ígérnek, így kívánják kompenzálni az infláció gyors növekedésének hatásait.

Munkajog

A Magyar munkavállalók egy része nincs tisztában az országban hatályos munkajogi törvényekkel. Az ebben való jártasság jelentősen megnövelné a munkavállalók érdekérvényesítési képességét, amely hosszútávon pozitív hatással lenne az álláskeresők eredményességére is.

Online Ügyvéd

Azonban nem lehet minden munkavállaló kicsit jogász is. Erre jelenthet jó megoldást a Szerzi online jogi tanácsadás szolgáltatása. A Szerzi platform használata a felhasználok védelme érdekében mind az érdeklődőknek, mind az Ügyvédeknek regisztrációval lehetséges, ami még mindig ingyenes! A felületen kiválaszthatjuk a munkajogi kategóriát, ezzel a rendszer egy, a témakörben jártas Ügyvédet fog javasolni. Miután a jogi tanácsadó személyét elfogadjuk, már indulhat is az egyeztetés! Az Ügyvédtől gyorsan, maximum 20 percben segítséget kaphatunk egy egyszeri, online egyeztetés keretében aminek a díját a honlapra látogatva, már a regisztráció előtt is megismerjük. Az Szerzi könnyen átlátható, informatív felület. 

Jogi Tanácsadás

A Szerzi oldalán további 17 jogi kategória közül választhat, melyet külön bejegyzésben ismertettünk. A kategória megadása által a Szerzi a platformon regisztrált az Ön számára legmegfelelőbb Ügyvédek egyikét tudja Önnel összekapcsolni. 

A jogi tanácsadás igénylésének folyamata, regisztrációval együtt csak néhány percet vesz igénybe. A folyamat lépéseiről korábbi bejegyzésünkben, itt olvashat részletesen.