fbpx
loader

Mezőgazdasági jog

Agrárjog

Fogalma

A mezőgazdasági jog a közigazgatási jog azon ága, mely a mezőgazdasági célra hasznosított földterületekre, és a mezőgazdasággal foglalkozó személyekre vonatkozó szabályozásokat foglalja magában. 

Célja

Meghatározza a gazdálkodó jogviszonyát a használt földterülethez (tulajdonos, bérlő, szívességi használó, stb.). Meghatározza a gazdálkodó jogi helyzetét (őstermelő, aranykalászos gazda, stb.) 

Meghatározza , hogy ki és milyen célból hasznosíthatja a földterületet, esetleg milyen arányban. A földterület helytelen, közös gazdasági céllal szemben álló hasznosítását szankcionálja, míg az azt szolgáló célokat támogatásokkal teszi kedvezőbbé.

Ezek a szabályozások összhangban vannak az EU Közös Agrárpolitikájával, melynek célja, hogy a tagállamok közösen lássák el a teljes unió mezőgazdasági szükségleteit.

Ebben a jogi kategóriában az ügyfelek földtulajdonnal, földhasználattal, támogatásokkal, és a gazdálkodásra vonatkozó jogi szabályokkal kapcsolatban kaphatnak választ kérdéseikre.

Hol kaphatok segítséget?

A Szerzi szolgáltatásával a felhasználóknak lehetősége van on-line komplex jogi tanácsadást igénybe venni, chat vagy videóhívás formájában. A platform garantálja, hogy a tanácsadást végző Ügyvéd az Ügyvédi Kamaránál regisztrált és ellenőrzött szakember, kinek munkájáról a felhasználó visszajelzést is adhat az értékelés menüpontban, a tanácsadás végeztével. Mindezt hosszú várakozás, sorban állás nélkül, otthonról, kényelmesen.

A Szerzin történő jogi tanácsadási folyamat pontos leírásáról ebben a blogbejegyzésben olvashat részletesebben.

A Szerzi platform és alkalmazás összes szolgáltatásáról pedig ebben a bejegyzésben.

Tájékozódjon a Szerzin elérhető további jogi kategóriákról.

Mezőgazdasági jogi segítségre van szüksége?

földtulajdon, földhasználat, földvédelem, földigazgatás, agrárjog, termelőszövetkezet