fbpx
loader

Hogyan működik egy jó szerződés generátor?

A Szerzi második leglényegesebb funkciója a dokumentum generálás - azon felül, hogy elsősorban ügyvédi ajánlatot közvetít gyors online jogi tanácsadás céljából.

Mi az a dokumentum vagy szerződés generálás? Régen szerződés mintákat vagy szerződés sablonokat kerestünk, töltöttünk le és Word-ben vacakoltunk el értékes órákat egy olyan dokumentum összeállításáért, melyben nagy valószínűséggel több hiba is található. Miért?

Korábbi írásunk a megbízási szerződés vonatkozásában vizsgálja az esetleges hibalehetőségeket a hagyományos dokumentumszerkesztési módszerekben. Ebben az írásunkban viszont a szerződés-generálás érdekességeire kívánunk fényt deríteni.

image

A szerződés generátor egy olyan algoritmus, amely Önnek egymásra épülő kérdéseket tesz fel a szerződés elkészítéséhez. A válaszok megadása után pedig másodpercek alatt elkészíti a szerződés dokumentumát PDF formátumban. Milyen kérdéseket tesz fel egy jó szerződés generátor, mire figyel oda a válaszadáskor és milyen jó tulajdonságai vannak?

Strukturálja a kérdéseket

Egy jó szerződés generátor strukturálja a kérdéseket, hogy Ön egyszerűen és kategorizáltan átlássa a dokumentum főbb pontjait.

Lehetőséget ad a felek gyors adatbeöltésére

Amennyiben egy magánszemélyt, céget vagy bármilyen szervezetet egyszer már megadott, egy jó szerződés generátorban azt egy gombnyomással újra be tudja tölteni egy másik dokumentumba.

Figyelmeztet hibás adat-formátum bevitelére

Az adatok helyessége rendkívül fontos, így egy jó dokumentum generátor figyelmeztet vagy blokkolja a továbbhaladást a kérdésekben, amennyiben helytelen formátumot érzékel. Teljes mértékben nem szűrhetőek ki az adatbeviteli hibák, mindazonáltal a legtöbb és legsúlyosabb hibák elkerülhetőek.

Figyelmeztet az adatok összefüggésére

Mire gondolunk? Néhány példa:

 • A szerződéskötéskor a jogosultak vagy kötelezettek személyi igazolványának lejárati ideje csak akkor lehet korlátlan, amennyiben 65 év felettiek.
 • A szerződéskötéskor a jogosult vagy kötelezett csak akkor lehet nagykorú 16 évesen, ha házas.
 • A vállalkozói díj részleteinél megadott összegek nem egyeznek a vállalkozói díj teljes összegével.
 • Amennyiben az ingatlan szívességi használati szerződésnél a használtba adás jogalapja tulajdonjog, úgy a tulajdonosnak rendelkeznie kell a szükséges hozzájárulásokkal a társtulajdonosoktól.

Figyelmeztet az alapvető problémákat előidéző értékekről

Például, bár egy szerződésben a kiköthető foglaló mértékét törvény nem határozza meg tételesen, a túlzott mértékű foglalót a bíróság mérsékelheti, ezért egy jó szerződés generátor az ilyen esetekben az adatbevitelt korlátozza az Ön érdekében.

Figyelmeztet olyan esetekre, melyekben Ügyvéd közreműködése szükséges, vagy ajánlott

Egy jó szerződés generátor igyekszik odafigyelni olyan speciális esetekre, melyekhez jogszabályok által meghatározottan Ügyvéd közreműködése szükséges, vagy Ügyvéd közreműködése ajánlott.

Lehetőséget ad egyedi rendelkezés hozzáadására, strukturáltan

Egyedi rendelkezéseket strukturáltan, a főbb pontokhoz legyen lehetőség megadni. Továbbá az előző ponthoz kapcsolódóan, egy jó szerződés generátor olyan pontokhoz nem enged egyedi rendelkezéseket hozzáadni laikusok számára, amelyek nagy eséllyel sértenék a szerződés integritását. Ekkor ügyvéd bevonása legyen szükséges.

Könnyű használni

A könnyű használat sokak számára egy másodlagos igény lehet, de nem alábecsülendő, ugyanis kutatások bizonyítják (link), hogy az ember figyelme ideális esetben legfeljebb másfél órára összpontosítható hatékonyan. Stressz esetén, mely lehet például sürgető határidő, vagy olyan bonyolult és új összefüggések megértésének feladata melyet nem szeretnénk, az emberi hiba lehetősége szignifikánsan megnő. Egy jó szerződés-generátornál ezért fontos a súrlódási pontok csökkentésére kialakított intuitív, szép és könnyen használható felület, amely inkább élményt nyújt, mint bosszúságot.

Tájékoztat

Egy jó szerződés generátor nem pusztán egy weben is elérhető klónja a Word szövegszerkesztőnek. Hasznos kérdéseket tesz fel és tájékoztat. Lehetőség szerint tájékoztat könnyen megérthető formában, de az egyértelműségért akár szárazabb jogi megfogalmazásban is, ha szeretnénk.

Teljesen átnézi a szerződést az elejétől a végéig

Egy jó szerződés generátor a kérdések megválaszolása alatt, valamint a legvégén, minden esetben, amikor új információt nyújtunk az algoritmusnak, dolgozza ki újra az elejétől a végéig a szerződést. Az sem probléma, ha ez pár másodpercbe kerül.

Legyen alaposan tesztelve

Egy jó szerződés generátor egy komplex algoritmus, melyet több más komplex algoritmus tesztel, nap mint nap, több mint ezerszer (ez nem csak egy feldobott szám, igen, több mint ezerszer).

A Szerzi szerződés generátort a fenti céloknak megfelelően terveztük és fejlesztettük, hogy az Ön jogi akaratának érvényességét maximalizáljuk, az automatizációnak köszönhetően pedig az erre fordított időt és költséget, valamint a hibák lehetőségét minimalizáljuk. Ehhez értünk, így ebben tudunk segíteni Önnek. Lássuk összefoglalva mit tud a Szerzi?

 • Strukturálja a kérdéseket,
 • Lehetőséget ad szerződő felek adatainak gyors betöltésére,
 • Figyelmezhet sok hibás adatbevitelre,
 • Figyelmeztet a legtöbb adat összefüggésére,
 • Figyelmeztet az alapvető problémákat előidéző értékekről,
 • Figyelmeztet olyan esetekre, melyekben Ügyvéd közreműködése szükséges, vagy ajánlott,
 • Lehetőséget ad egyedi rendelkezés hozzáadására, strukturáltan,
 • Könnyű használni,
 • Tájékoztat,
 • Teljesen átnézi a szerződést az elejétől a végéig,
 • Alaposan teszteljük.
image

Milyen más funkciók vannak még egy jó szerződés generátor körül?

Dokumentum megosztása

Online partnerével és Ügyvédekkel

Dokumentum mósosítástörténet

Látható, hogy Partnerei és Ügyvédei mit módosítottak

Dokumentum visszaállítása

Visszaállíthatja dokumentumait egy korábbi állapotra

Dokumentum kezelése

Másolása, átnevezése, rendezése, jegyzetek hozzáadása

Dokumentumok automatikusan frissülnek

Dokumentumokat szakemberek aktualizálják a változó jogszabályoknak megfelelően

Dokumentum javítása

Hiba esetén a Szerzi rövid határidőn belül javítja a dokumentumokat

Szerzi szerződés generátor

A Szerzi a legkorszerűbb funckiókkal felszerelt, érthető szerződés generátor, mely időt és pénzt takarít meg Önnek.