fbpx
loader

Pénzügyi jog

Pénzügyi viták

fogalma

A gazdasági–pénzügyi politika megvalósítása érdekében – az ország társadalmi, gazdasági tervének koncepciója, a kormány gazdaságpolitikai programja alapján – a pénzügyi alaprendszer intézményein keresztül, illetve annak intézményeihez kapcsolódva pénzügyi viszonyokkal szabályozza a társadalmi össztermék (GDP) meghatározott részének centralizálását és elosztását az állam funkcióinak és feladatainak ellátása érdekében, szabályozza továbbá a gazdálkodó szervezetek (állami, nem állami és non-profit szervezetek) pénzgazdálkodását, a monetáris és devizapolitika területeit, valamint meghatározott jogalanyok pénzügyi jogi kötelezettségeit.

A pénzügyi jog tárgya a pénzügyek, a pénzügyi viszonyok és a pénzügyi mechanizmus.

A funkciója elsősorban fiskális funkció, tehát az állam működéséhez szükséges jövedelmek biztosítása és a feladatok finanszírozása, a monetáris szférában pedig közvetlen vagy közvetett ráhatás a pénzügyi szférára. Ehhez kapcsolódnak még más közgazdasági funkciók, elsősorban az államgazdasági érdekek oldaláról. A pénzügyi jog pénzügyi viszonyokat működtet. 

 

Hol kaphatok segítséget?

A Szerzi szolgáltatásával a felhasználóknak lehetősége van on-line komplex jogi tanácsadást igénybe venni, chat vagy videóhívás formájában. A platform garantálja, hogy a tanácsadást végző Ügyvéd az Ügyvédi Kamaránál regisztrált és ellenőrzött szakember, kinek munkájáról a felhasználó visszajelzést is adhat az értékelés menüpontban, a tanácsadás végeztével. Mindezt hosszú várakozás, sorban állás nélkül, otthonról, kényelmesen.

A Szerzin történő jogi tanácsadási folyamat pontos leírásáról ebben a blogbejegyzésben olvashat részletesebben.

A Szerzi platform és alkalmazás összes szolgáltatásáról pedig ebben a bejegyzésben.

Tájékozódjon a Szerzin elérhető további jogi kategóriákról.

Pénzügyi jogi segítségre van szüksége?

szerződések, vállalkozás, üzleti vita, ingatlan adás-vétel, egyéb szerződések