fbpx
loader

Hogyan módosíthatjuk dokumentumainkat?

Dokumentumok szerkesztése vásárlás előtt és után, minta nézet

A Szerzi szerződésgenerátor funkciójával dokumentumok és szerződések egész sorozatát hozhatjuk létre. Ennek előnyeiről egy megbízási szerződés példáján már korábban írtuk. Most ejtsünk szót arról, hogyan is működik ez a gyakorlatban.

Első Lépések

A regisztrációt követően a személyes oldalunkon van lehetőségünk dokumentumokat létrehoznunk, illetve saját dokumentumainkat kezelnünk. 

Szerzi menü
Új dokumentum

Új dokumentum létrehozása

Ebben a menüpontban a Szerzin létrehozható szerződések közt válogathatunk. Minden dokumentumtípusról informál minket a rendszer, így könnyen ki tudjuk választani a számunkra megfelelőt. A példa kedvéért nézzünk meg egy ajándékozási szerződést.

Korábban készített dokumentum szerkesztése

A dokumentumaim menüpontban pedig a már elkészült dokumentumainkat tudjuk szerkeszteni. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a módosítás gombra kattintani. 

Meglévő dokumentum

Bármely opciót is választottuk, a munkafolyamat innentől hasonlóképp néz ki. A szerződésgenerátor értelemszerűen végigvezet minket a szerkesztési folyamaton.

 

Dokumentum szerkesztése

Ezt követően a magunk előtt látott felületen tudjuk elkezdeni a dokumentum szerkesztését. A bal oldalon látjuk magunk előtt a szerződés lépéseit, melyek ajándékozási szerződés esetében a következők:
  • Ajándékozó adatai
  • Megajándékozott adatai
  • Ajándék (A szerződés tárgyának adatai)
  • Egyéb rendelkezések (tetszőleges kiegészítések)
  • Birtokba adás (helye és ideje)
  • Keltezés

Ezen kívül a dokumentum készültségének állapotát, százalékosan megjelenítve. Ugyanezt a jobb felső sarokban is látjuk.

Szerkesztés első lépések

A képernyő fő részén pedig megkezdhetjük az adatok bevitelét. Itt nincs más dolgunk, mint a rendszer által feltett kérdéseket megválaszolnunk.

Adatbevitel

A szerződő felek adatainak manuális bevitele első körben a mezők értelemszerű kitöltésével történik. Ezt követően viszont lehetőségünk van korábban megadott adatsorok gyors betöltésére egy gombnyomással.

Korábbi adatok használata

Lezárás

A rendszer kérdéseinek megválaszolása után az utolsó lépés a keltezés. Ha ezzel készen vagyunk, “A szerződés teljes és kész” gomb megnyomása után a Szerzi elkészíti nekünk a teljes, koherens szerződést.

A “minta megtekintése” gombbal a kész szerződés megtekinthető, és ha mindent rendben találtunk, lehetőségünk van azt megvásárolni. Ha bármilyen további kérdés merülne fel, ügyvédi tanácsadást is igényelhetünk egy gombnyomással.

Utólagos szerkesztés

Ha valamiben még bizonytalanok vagyunk, akkor ezen a ponton el is hagyhatjuk a szerkesztési oldalt, és később visszatérhetünk hozzá. A megkezdett szerződéseink a Dokumentumaim menüpontban találhatók. Hozzájuk visszatérni a “korábban készített dokumentum szerkesztése” pontban leírtak szerint tudunk. A kész dokumentum módosítására az alábbi lehetőségeink vannak:

  • Megvásárlás előtt tetszőlegesen
  • Megvásárlás utáni 24 órában 5 alkalommal

A minta újbóli megtekintése

A fentebb bemutatott “minta megtekintése” pont elérhető az ablak bezárása után is. Ehhez annyit kell tennünk, hogy a dokumentumaim menüben a “Dokumentum véglegesítése és megvásárlása” gombra kattintunk, ahol a “lezárás” pontban bemutatott ablak jelenik meg ismét, minden opciójával. Így a végleges vásárlás előtt ismét áttekintheti dokumentuma minden apró részletét.

Nem kapott választ minden kérdésére?

Tájékozódjon a Szerzi alkalmazásról, és a platformon elérhető összes szolgáltatásról ebben a bejegyzésben

További információért pedig tekintse meg blogunk többi írását is.